0341 - 354182 Engels
Werkplaats equipment
mét sterke aftersales

Plug and Play

Nu een tijdelijke airco deal van 1 juni t/m 31 augustus 2024. Het gaat om de Bosch ACS 653 of de Bosch ACS 663 airco machine

Plug and Play

Nu een tijdelijke airco deal van 1 juni t/m 31 augustus 2024. Het gaat om de Bosch ACS 653 of de Bosch ACS 663 airco machine
Home>Nieuws & dossiers>grote update voor Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware.

grote update voor Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware.

grote update voor Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware.

Bosch heeft een grote update voor Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware. De nieuwe ESI[tronic] Evolution vervangt ESI[tronic] 2.0 Online met update 2024/1. ESI[tronic] 2.0 Online heet vanaf eind januari ESI[tronic] Evolution. De Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware, die wereldwijd wordt gebruikt door Bosch Car Service, AutoCrew en vele andere onafhankelijke autowerkplaatsen, is binnenkort verkrijgbaar in een snellere, intuïtievere en eenvoudigere versie, genaamd ESI[tronic] Evolution. Bij elke update zullen nieuwe functies en aanpassingen stap voor stap worden geïntroduceerd, waardoor ESI[tronic]-gebruikers geleidelijk vertrouwd kunnen raken met de innovatieve functies terwijl ze de software dagelijks gebruiken.De nieuwe ESI[tronic] Evolution vervangt ESI[tronic] 2.0 Online met update 2024/1.


ESI[tronic] 2.0 Online heet vanaf eind januari ESI[tronic] Evolution. Maar er komt meer:
 • snellere, intuïtievere en eenvoudigere toegang tot alle gegevens
 • nieuwe functies zoals directe toegang tot originele documenten van verschillende voertuigfabrikanten
 • mogelijkheid om het startscherm aan te passen aan persoonlijke behoeften
 • geleidelijke aanpassing van de softwaremenu’s en uitbreiding met nieuwe functies
De Bosch ESI[tronic]-diagnosesoftware, die wereldwijd wordt gebruikt door Bosch Car Service, AutoCrew en vele andere onafhankelijke autowerkplaatsen, is binnenkort verkrijgbaar in een snellere, intuïtievere en eenvoudigere versie, genaamd ESI[tronic] Evolution. Bij elke update zullen nieuwe functies en aanpassingen stap voor stap worden geïntroduceerd, waardoor ESI[tronic]-gebruikers geleidelijk vertrouwd kunnen raken met de innovatieve functies terwijl ze de software dagelijks gebruiken.

Nieuw startscherm voor snellere toegang tot informatie.
Met de hoofdupdate 2024/1 van eind januari 2024, verandert de naam van de Bosch-diagnosesoftware van ESI[tronic] 2.0 Online naar ESI[tronic] Evolution. De grote vernieuwing begint met de introductie van een nieuw startscherm van waaruit de gebruiker direct toegang heeft tot de hoofd- en submenu’s van ESI[tronic]. Met slechts één klik kan de gebruiker bijvoorbeeld een voertuigscan starten, technische gegevens en onderhoudsplannen bekijken of de status van de hoogspanningsaccu (State of Health) uitlezen. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot gegevens en de gewenste informatie te vinden. Bovendien vereenvoudigen het nieuwe startscherm met een intuïtief ontwerp en de duidelijker gestructureerde softwarefuncties de navigatie. Een nieuwe voertuigidentificatiefunctie maakt de voertuigselectie ook veel eenvoudiger.

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om het startscherm te personaliseren volgens de behoeften van elke gebruiker. Het verbeterde menuselectiehulpmiddel kan worden gebruikt om noodzakelijke functies toe te voegen en onnodige functies te verwijderen. Nadat de gebruiker via SingleKey ID is ingelogd bij ESI[tronic] Evolution toont het startscherm alleen de voor de gebruiker relevante informatie en functies. Dit helpt de werkprocessen te verbeteren en de productiviteit te verhogen.

De structuur en het ontwerp van de submenu’s van ESI[tronic] Evolution blijven ongewijzigd ten opzichte van ESI[tronic] 2.0 Online. Met verdere updates zullen de menu’s geleidelijk worden aangepast aan het nieuwe ontwerp van het ESI[tronic] Evolution-startscherm.

Nieuwe functie “Originele documenten” biedt directe toegang tot informatie van de voertuigfabrikant
Bosch breidt zijn diagnosesoftware ook uit door voor het eerst directe toegang tot originele documenten van de merken Audi en VW toe te voegen. Om de werkplaats onderhouds- en reparatiewerkzaamheden professioneel en efficiënt te laten uitvoeren, moeten hun experts betrouwbaar en snel over elke fase van het werk de best mogelijke informatie kunnen krijgen. Hoe specifieker de instructies, hoe makkelijker het is om bijvoorbeeld een onderdeel te vervangen of een storing in het elektrische systeem op te sporen. ESI[tronic] Evolution biedt gebruikers alle informatie die ze nodig hebben met één klik en rechtstreeks van de voertuigfabrikant. In een apart venster kan de gebruiker vervolgens originele documenten zoals schakelschema’s en instructies zoeken en bekijken. De toegang tot de originele documenten van de voertuigfabrikanten zal met de daarop volgende updates stelselmatig worden uitgebreid voor andere voertuigmerken.

De functies van de Bosch Connected Repair Cloud-netwerkoplossing, die werkplaatsapparaten met elkaar verbindt en hun gegevens opslaat in de centrale Bosch Cloud, zullen in de toekomst ook worden geïntegreerd en direct op het startscherm worden weergegeven. Gebruikers kunnen dan rechtstreeks vanuit ESI[tronic] Evolution taken starten, verwerken en voltooien.


  Overig nieuws

  Bosch ESI[tronic] Evolution nieuw ontwerp voor reparatie- en onderhoudsinformatie

  Bosch ESI[tronic] Evolution nieuw ontwerp voor reparatie- en onderhoudsinformatie

  "Evolution" staat voor de continue verdere ontwikkeling en verbetering van onze bekende ESI[tronic]. Via online updates wordt het design van de reparatie- en onderhoudsinformatie continu aangepast. Visuele verbeteringen geven de diagnosesoftware een eigentijdse look en feel. U zult de vertrouwde lay-out herkennen, met behoud van de plaatsing van de knoppen en functies, en tegelijkertijd de gemoderniseerde, reeds verbeterde grafische gebruikersinterface waarderen. In het bijzonder gebruikers van apparaten met touchscreen zullen deze verbeteringen extra weten te waarderen en hier maximaal voordeel uit halen.
  27 juni 2024 Lees verder

  Balanceren met de G50 P voor het perfecte meetresultaat

  Balanceren met de G50 P voor het perfecte meetresultaat

  Om zo goed mogelijk te kunnen reageren op veranderingen die het gevolg zijn van de verschillende aandrijftechnologieën, zoals elektromobiliteit, heeft Beissbarth Automotive Testing Solutions GmbH zijn portfolio op het gebied van bandenservice volledig geherstructureerd.
  08 april 2024 Lees verder

  OBFCM verzenden met de KTS

  OBFCM verzenden met de KTS

  Snel en eenvoudig brandstofgegevens uitlezen en verzenden met de Bosch KTS. Zie onderstaande handleiding.
  18 oktober 2023 Lees verder

  Bosch Remote Diagnostics Service

  Bosch Remote Diagnostics Service

  Bosch-experts helpen u op afstand bij het uitvoeren van specifieke diagnoseprocedures, zoals coderen, progammeren en updaten van componenten en stuurapparaten.
  12 oktober 2023 Lees verder

  Deeltjesteller voor APK

  Deeltjesteller voor APK

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een plan van aanpak om tot effectieve controle van roetfilters te komen. In 2017 is het verbod op het verwijderen van roetfilters en andere emissiebeheersingssystemen opnieuw ingevoerd en vanaf mei 2018 is er een visuele check van roetfilters in de APK. Als vervolg hierop wordt een controle van de werking van roetfilters met een deeltjesteller ingevoerd (ingangsdatum 01-07-2022).
  05 december 2019 Lees verder

  Het koplamptestapparaat

  Het koplamptestapparaat

  Een artikel in de APK keurmeester over de nieuwe eisen die gesteld gaan worden aan het koplamptestapparaat
  30 september 2019 Lees verder

  APK afstellen koplampen

  APK afstellen koplampen

  Voor het afstelling LED- en Xenondimlichten is er een tijdelijke toelichting in de online APK regelgeving opgenomen.
  01 augustus 2019 Lees verder
  Ontwerp: Inzpire Design & Communicatie|Ontwikkeling: Exitus ICT